Overzichtelijke werkwijze

In het plan van aanpak wordt beschreven welk doel u wilt bereiken met de bewindvoering en wat er nodig is om dat doel te behalen.

Inzicht in financiƫn

Uw financiële situatie wordt samengevoegd in een budgetplan.

Tevreden

Uiteindelijk streven we naar een financieel gezonde situatie voor u.

Terug
07 juli 2017

Kantonrechters ontslaan bewindvoerders door strengere kwaliteitseisen

Zeker 10 procent van de bewindvoerders zou door een kantonrechter worden ontslagen, omdat ze niet aan strengere kwaliteitseisen voldoen.

De kantonrechters luiden de noodklok, want de jaarlijkse controle van bewindvoerders door kantonrechters staat onder druk, blijkt uit de uitzending van De Monitor over schulden van zondagavond. 

Door de hoge werklast gaan slechte bewindvoerders namelijk soms te lang door met hun werk. "Het werk staat de mensen werkelijk tot aan de lippen", zegt kantonrechter Paul Rouwen in de uitzending. 

Een beschermingsbewindvoerder wordt door de kantonrechter aangesteld om het vermogen van zijn klanten te beheren en beschermen. Hier gaat het meestal om klanten die zelf niet goed in staat zijn om hun financiën te regelen. Fouten van de bewindvoerder hebben voor deze groep, die vaak schulden heeft, grote gevolgen.

Kwaliteitseisen
Bewindvoerders moeten daarom sinds april 2014 aan strengere kwaliteitseisen voldoen. Ze kregen twee jaar de tijd om aan de eisen, onder andere een MBO-4-opleiding hebben, te voldoen. Kantonrechter Rouwen verwacht dat 10 procent hieraan niet zal voldoen.

De Monitor kreeg veel tips binnen over bewindvoerders die hun werk niet goed doen, bijvoorbeeld bewindvoerders die bepaalde toeslagen niet aanvragen waardoor mensen in financiële problemen komen of verder in de schulden terecht komen. "Ik kan niet ontkennen dat er af toe wel eens rotte appels tussen zitten die teveel hooi op hun vork hebben genomen", aldus Rouwen.

Het overgrote deel van de bewindvoerders zou echter zijn werk goed doen.

Door: NU.nl

Assist Dienstverlening

Postbus 53
1733 ZH Nieuwe Niedorp (NH)


Tel: 06-42815088
KvK: 53460901

Lid van:  Lid van NBPB